Supermor i klipklapper – og solcreme!

Vi skal som tidligere nævnt på S O M M E R F E R I E i år – yay! Og det er første gang vi skal have arvingen med på langtur. Jeg glæder mig som en gal, og jeg har en million ideer og forestillinger om, hvor idyllisk det bliver, at rejse med børn (jer der har en anden – mindre god – erfaring, I må gerne putte den erfaring ned i en kasse, låse kassen og smide nøglen væk, og så tro på, at den erfaring kan ændres til det bedre – for det KAN den!).

Vi har (endnu) kun ét barn, men vi skal afsted med min ene søster, hendes mand og deres 2 lækre unger. Det bliver uden undtagelse en fest, og der er ingen tvivl om, at ferien kommer til at foregå i poolen.

Jeg har i forvejen købt stort set alt der findes af babygadgets, armvinger, svømmeveste, solcreme, diverse badedragter med og uden ærmer og med mere eller mindre uv-filter. Jeg nægter at tro på, at vi kommer til at mangle noget. Skulle det mod min forventning ske, at min OCD prægede perfektionistiske flueknepper-hjerne viser sig at have glemt noget, selvom jeg mentalt (okay okay, også fysisk) har været i gang med at pakke 1,5 måned før afgang, så har de heldigvis butikker der hvor vi skal hen (pyha!). Desuden rejser vi med Spies, så der er tilmed en masse søde guider, som helt sikkert står klar til at hjælpe.

Én ting som jeg aldrig glemmer at få med, og det i rigelige mængder, er solcreme. Sidste år, da vi havde den mest fantastiske og solrige sommer, var jeg den, i vores omgangskreds, som havde absolut mest tilfælles med en melorm – og det samme gjaldt min datter. Jeg synes ikke der er noget der er mere lækkert at se på, end solbrun hud. Farverne på tøjet bliver pludselig endnu flottere, og gløden i øjnene forstærkes – det gør bare en så meget friskere at se på!

Jeg kan sagtens blive ulækkert brun og også på meget kort tid. Jeg har altid taget godt imod solen, og jeg får en rigtig lækker varm glød. MEN når det så er sagt, så gør jeg faktisk alt hvad der står i min magt for, at vi ikke får ret meget sol. Vi bruger alle i familien faktor 50+, med tiden skruer de voksne dog ned til faktor 30, og vi smører os ind minimum én gang i timen, og hver gang vi har været i vandet! Ja, I læste rigtigt, én gang i timen og efter hver eneste tur i vandet, venner. Det er vigtigt for mig, at vi selv gør alt hvad vi kan, for at passe på os selv og vores hud. Børns hud er meget mere modtagelig og nem at skade end voksnes, så co-parents, smør så de unger ind! 🙂

Men HJÆLPEN ER HER! For jeg behøver jo faktisk ikke, at ligne en melorm efter en sommerferie. Selvbruner er ét af mine survival kits og jeg bruger det flittigt! Dog er det ikke super praktisk at smøre på mælkebaren lige inden den åbner, hvis man ammer (mødre, det råd er til jer! #velbekomme #detskalIæk’giveekstrafor) eller hvis man har en lille baby, som elsker at ligge på brystet af jer, så derfor brugte jeg det ikke helt så meget sidste år i varmen, som jeg normalt gør, da det jo lige tager lidt ekstra tid for det at tørre ind, når der er 30 grader. Kan I lige forestille jer mor-politiet, hvis det kom ud at junior havde 50% af ansigtet dækket af orangebrun selvbruner – oh my! Jeg skifter selv mellem Mascha Vangs spraytan (den kan købes her: https://maschavangshop.dk/produkt/selvbruner-spray/) og Matas’ eget mærke, og jeg min hud har aldrig reageret negativt på det. Jeg kan godt få allergiske reaktioner ved brug af nogle produkter som kommes på huden, men disse 2 brands does the trick!

For mig betyder certificeringer meget, og dem er der  styr på på Mascha Vangs selvbruner! :)

Udover alverdens aggregater til selve ferien, så er det også under fintænkning, om vi skal tage bæresele med til arvingen. Hun skulle nødigt anstrenge sine små elegante stænger mere end højest nødvendigt jo! Arj okay, det er faktisk ikke derfor vi overvejer at tage den med, men jeg tænker at det er en god mulighed for hende at have, hvis hun bliver træt eller får brug for at være tæt på – det er jo som før nævnt første gang hun skal med i en lufthavn, og med armene fuld af diverse tasker, kufferter og feriens første cerveza (måske jeg skulle bruge det græske ord for øl?), så er det bare meget praktisk, at man kan installere sit yngel på ryggen. Det er jo faktisk også en win-win situation, for alt efter engagement og niveau af overskud, så kan man jo lige se sit snit til at få en træning kørt hjem imens man er på vej til gaten; har man god tid, kan man jo lige snuppe sig en gang walking lunges, har man knapt så god tid (det sker ‘æk for mig – aldrig!) så kan man jo tage en omgang HIIT, hvor man bare spurter derudaf med tungen blafrende hen langs højre kind, og junior vil HELT sikkert synes, at det er det fedeste at mor eller far gider lege hest! Sig mig så, er der nogen der ikke vinder på den her? Det tror jeg så ikke. 🙂 Vi tager sgu den bæresele med, og gider vores eget barn ikke sidde i den, så må kusinen eller fætteren derop, så der kan trænes.

Nogle af Stokkes bæreseler kan både være forud- og bagudvent.

Det var lige lidt tanker om vores første tur sydpå som forældre! Flere tanker følger. 🙂 God tirsdag.

//Nicole

2 thoughts on “Supermor i klipklapper – og solcreme!

  1. Sjovt læsning.
    Husk at vi er meget få hvide mennesker og hvis vor herre ville have os brune, havde han også skabt os sådan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *